Η μεσογειακή διατροφή είναι μία αρχικά εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες από την Ελλάδα τη νότιο Ιταλία τη Γαλλία και την Ισπανία στη δεκαετία του 40 του 50 ή ακόμα και τα αρχαία χρόνια Τα χαρακτηριστικά της δίαιτας περιλαμβάνουν αρχικά υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου όσπρια και ανεπεξέργαστα δημητριακά Καθώς επίσης φρούτα και λαχανικάΑν θα μπορούσαμε να αναλάγουμε τη μεσογειακή διατροφή σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής τότε αυτό θα ισοδυναμούσε σε μία φορά την εβδομάδα ψάρι δύο φορές την εβδομάδα λευκό κρέας κι όλες τις υπόλοιπες όσπρια τυροκομικά φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης και δημητριακά ολικής αλέσεως .Κυρίως με αυτό τον τρόπο και όχι τόσο με την ποσότητα ένας οργανισμός καταφέρνει να πετύχει την τόσο την απώλεια βάρους όσο και άλλα συγγενή νοσήματα που απορρέουν από τήν παχυσαρκια δηλαδη τον διαβήτη τα νοσήματα νεφρού  κτλ.Έτσι λοιπόν σε άτομα τα οποία ακολουθούν πιστά τη μεσογειακή διατροφή όχι τόσο σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση σταθερή απώλεια του λιπώδους ιστού και αντικατάσταση του με μυικό.. Αυτό μακροπρόθεσμα συμβάλλει στη μείωση του ανεπιθύμητου βάρους χωρίς στερήσεις μιας και ο συγκεκριμενος τυπος διατροφής μπορεί να δωσει πολλούς γευστικούς συνδυασμούς

Λύστε σήμερα κιόλας το πρόβλημα σας με σωστό πρόγραμμα διατροφης κλεινωντας ραντεβού εδώ.  Αν πάλι είστε εκτός Θεσσαλονίκης εξυπηρετηθείτε online πατωντας εδω  Aν εχετε καποια αποροια στειλτε mail εδω