Είναι πολλά όσα ακούγονται και λέγονται και γράφονται κάθε χρόνο για την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο κάποιος φαντάζεται.Το ότι είναι απλά βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει γρήγορη απώλεια ανεπιθύμητου βάρους αλλά αργή σταθερή και προπάντων μόνιμη .Πάμε λοιπόν να δούμε την λειτουργία της ελεύθερης διατροφής προς όφελος του οργανισμού ΧΑΜΗΛΟΣ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι τέτοια που επειδή αποδίδει με αργή ταχύτητα το ζάχαρο στο αίμα έμμεσα έχει ως αποτέλεσμα όλες οι ενεργειακές πηγές να αξιοποιούνται και να μην αποθηκεύονται με την μορφή λίπους ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΘΕΡΜΙΔΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ Σίγουρα όλοι συγχέουν την απώλεια βάρους με τις προσλαμβανομενες θερμίδες και όχι με αυτές που καίει ο οργανισμός.1 αυγό πχ έχει 60 θερμίδες .Ο Οργανισμός μας όμως προκειμένου να το αποδομήσει καίει 80 θερμίδες και άρα με 1 αυγό είμαστε σε θερμιδικό ελειμα 20 θερμίδων.Μια ελεύθερη διατροφή λοιπόν με σωστή λογική απαρτίζεται κυρίως από τέτοια γεύματα τα οποία στο τέλος της ημέρας ανεξάρτητα από την ποσότητα τους δημιουργούν θερμιδικό έλλειμα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ Όταν κάποιος θρέφεται καρατωντας σταθερές ωριαίες αποστάσεις μεταξύ γευμάτων έχει τον οργανισμό του σε μια μόνιμη και σταθερή εγρήγορση προκεινου εκείνος να διασπά συνέχεια τις τροφές στα συστατικά τους .Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολισμός ενός ανθρώπου να αυξάνεται και άρα να έρχεται η απώλεια βάρους.Εν κατακλείδι λοιπόν η ελεύθερη διατροφή έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του ανεπιθύμητου βάρους λόγω του συνδυασμού των 3 αυτών παραγόντων.